Prisniveau i Alanya

Prisniveauet i Alanya er lavt i forhold til i Danmark – men dyrt efter Tyrkisk standard, idet de mange turister naturligvis trækker prisniveauet i vejret.

Ser man sig for, kan man imidlertid sagtens finde glimrende måltider på nogle af de mere lokale restauranter til en billig pris. Går man de samme steder som de lokale kan man være sikker på god mad med det rigtige lokale islæt til lave priser.

Pris og kvalitet har ikke nødvendigvis nogen som helst sammenhæng her – ønsker man det, kan man holde meget billig ferie i Alanya og stadig gå på restaurant hver dag!

Bic Mac index
En BigMac koster ca. 23-24kr, og f.eks. en Whopper Menu på Burger King koster 10,5Ytl (07-2012) svarende til ca. 35kr.

Især tøj og guldsmedevarer kan findes til fornuftige priser – sørg blot for ikke at forveksle kopivarer (især ifm tøj) med de originale varer.

Drikkevarer
Øl og sodavand er billigt, hvorimod vin er dyrt – i hvert fald hvis man ser på pris/kvalitet! De tyrkiske vine som dominerer såvel vinkort som butikker halter væsentligt bagud i kvaliteten ift. hvad vi er vant til. Sommeren 2012 oplevede jeg dog for første gang en tyrkisk vin fra den lokale Migros, hvor pris/kvalitet nogenlunde kunne hænge sammen – vinen hedder Angora.

Valuta (€/YTL)
Mange turist-restauranter og butikker vil gerne sælge ydelser og varer i Euro (€), men som kurserne på Tyrkiske Lira ser ud nu og har gjort de seneste 4-5 år, gør man som regel en bedre handel ved at betale i lokal valuta!

Kursen på Tyrkiske Lira har stor indflydelse på det aktuelle prisniveau. Siden udgangen af 2010 er kursen faldet ca. 35% ift. danske kroner og midelkursen ligger nu (01-2015) nede på ca. 2,50kr.