Byen Alanya

Byen Alanya er spændende at opleve – dels pga sin gamle marina med de smukke gamle træbåde, som tilbyder sejlture på det azurblå hav, men også fordi hele den gamle by oser af hygge og ferie med sine mange barer, cafeer og spisesteder.

Kommer man udenfor den gamle by er gaderne knapt så turistprægede og prisniveauet bliver en kende lavere.

Snyd ikke dig selv for at opleve markedet i den nordvestlige del af byen hvor der handles alt lige fra brød, krydderier, kyllinger til spiritus og alle tænkelige grøntsager. De seneste par år er der i forbindelse med markedet åbnet en række mindre caféer/spisesteder med meget lokalt islæt, så her er der gode muligheder for en anderledes oplevelse.

Shopping

Alanya tilbyder desuden en masse shopping muligheder, uanset om du er til nye, billige kopi-BjørnBorg underbukser eller billige, ægte guldsmykker. Der er mange tøjbutikker med stort udvalg til fornuftige priser. I midten af bazaren ligger ATM (Alanya Textile Market) – let genkendelig på de gigantiske cowboybukser der står lige uden for “outletet”. Her kan sidste års mærkevare-modeller købes til næsten foræringspriser.

Alanya ligger godt for mange udflugter hvis man vil ud og opleve andet end pool, strand og byliv. Læs mere om udflugter i Alanya og omegn under “Seværdigher & aktiviteter”.